søndag den 10. juni 2012

Kaldet

Forfatter: Inger Ash Wolfe
Genre: Kriminalroman

Bogen tager sin begyndelse med et mord på en ældre, kræftsyg dame i Port Dundas i Canada. Det bliver byens fungerende kriminalkommissær, Hazel Micallef, som får til opgave at opklare mordet.

Hazel, som er 61 år og nyligt skilt, bor sammen med sin 87-årige mor, som faktisk også er byens tidligere borgmester. Hazel kæmper ikke kun med en manglende overordnede, manglende medarbejdere, som den øverste ledelse ikke sender erstatninger for, men også med udsigten til en sammenlægning af egnens politidistrikter.

Der går ikke lang tid før Hazel står med flere lig, og en vis frustration over at stå over for en meget speciel morder, som tilsyneladende også viser hensyn over for sine ofre, som viser sig at være døden nær i forvejen. Hensynet for ofrene efter døden bliver dog overskygget af, at de enkelte mord virker bestialske, voldelige og med et stryg af mystik og religiøsitet.

Hazel er også i tvivl om hendes lille politistation kan løse sagen på grund af manglende erfaring - de ikke har haft en mordsag i mange år! Det problem som andre små distrikter, som Hazels kender til, og det viser sig at det er en af grundene til at denne morder har haft frit spil i længere tid.

Udover de arbejdsmæssige problemer kæmper Hazel også med helbredet, smerter og udsigten til en operation, men alt det må hun sætte til side til sidst, hvor hun involveres personligt i morderens plan.

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for oppmuntrende hilsen og God Helg til deg og takk igjen:-)

  SvarSlet
 2. Heisann!

  Skal si du er en belest dame! Takk for besøket hos meg ;:OD)

  SvarSlet
 3. Hei Birgitte!
  Er du med på Mandagstema eller synes du det bare er hyggelig å gi meg en kommentar? Vil så gjerne gi deg litt respons, men kommer alltid til din bokblogg, og jeg har sjelden lest de bøkene du presenterer! Jeg får ikke tid til å lese på mye som jeg kunne ønske. Kanskje jeg finner noen anbefalinger på bloggen din - og kan velge sikkert når den tid kommer!
  Ha fin uke ;:OD)

  SvarSlet