torsdag den 12. januar 2012

Når mor kommer hjem

Forfatter: Martha Christensen

Ronnie er 11 år, da hans mor overlader ham ansvaret for hjemmet og hans to små søstre i tre måneder. Ingen må vide, at hun skal i fængsel, og hun lover ham at hvis han klarer det, så vil hun elske ham over alt på jorden!

Martha Christensens usædvanligt vellykkede "show it - don't tell it" skriveform får os til næsten fysisk at mærke barnets inderste følelser. Ensom og bange kæmper Ronnie sig stædigt igennem prøvelserne, for at opnå den kærlighed og opmærksomhed fra sin elskede mor, som han hidtil kun har mærket i små, afmålte portioner. Han balancerer behændigt mellem mistroiske pædagoger, uforstående bankdamer og nysgerrige naboer, og han klarer det....

En helt utrolig velskrevet lille roman, som man læser nærmest i ét åndedrag. Den brænder sig fast i hukommelsen og giver stof til eftertanke selv mange år efter at bogen er lukket. 

De fleste af os kender de to filmatiserede romaner "Dansen med Regitze" og "Her i nærheden", men denne, som blev forfatterens sidste og - efter min mening - også allermest vellykkede roman, tror jeg mange endnu har tilgode.

*Tilføjet: Jeg har efterfølgende fundet en oplysning på nettet om, at 'Når mor kommer hjem' er filmatiseret i 1998 af Lone Scherfig

p.s. Havebutikken har lige nu et fint, brugt eksemplar af denne bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar