mandag den 12. december 2011

Det syvende møde

Forfatter: Herbjørg Wassmo

Personligt er jeg jo stor fan af Herbjørg Wassmo. Hun skriver så det kribler under huden; der er næsten altid barske beretninger om mennesker, der må stå ansigt til ansigt med livets grumme sider. Men som samtidig ofte også finder vej gennem mørket og finder kærligheden og/eller lykken trods modstand.

'Det syvende møde' er ikke en undtagelse. Vi hører igen om personer, der må kæmpe hårdt for at finde sig selv og for at bryde sociale mønstre. Gorm er en overklassedreng med familiære lig i lasten og Rut er fra en lille øsamfund, hvor en fjer der er blevet til fem høns kan betyde liv eller død. Disse to mødes ved et tilfælde i barndommen. Dette møde bliver uforglemmeligt for dem begge. De mødes siden i korte glimt gentagende gange, men de får aldrig rigtig talt sammen. Man følger deres meget forskellige - og dog alligevel ens - liv og deres stræben efter at finde deres sjæleven.

Rørende roman der igen sætter fokus på tabuer, passion og at kunne følge sit hjerte.

1 kommentar:

  1. Tak, Totte, for en meget flot omtale af både forfatter og bog. Wassmo bevæger altid, uanset hvilke miljøer og mennesker hun beskriver.

    SvarSlet